Ten Hag lyrisch over 'leider' van Ajax: 'Dat is niet voor niets, hij bevalt me'

Ten Hag lyrisch over 'leider' van Ajax: 'Dat is niet voor niets, hij bevalt me'

12-01-2018 17:40
52

Nicolas Tagliafico heeft in zijn eerste week als speler van Ajax een goede indruk gemaakt op Erik ten Hag. De nieuwe trainer zegt dat de Argentijn zelfs kans maakt op een basisplaats tegen Feyenoord.

"Ik had hem natuurlijk al op beelden gezien en zijn scoutingsrapporten gelezen. Maar in het echt kun je het beste een oordeel vellen", zegt Ten Hag, geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Nico is een intelligente speler die de balans in een elftal goed bewaart. Je merkt ook dat hij een leider is. Hij was niet voor niets aanvoerder van Independiente. Hij is me bevallen."

Of Ten Hag tegen Feyenoord ook kiest voor Tagliafico als linksback moet worden afgewacht. De 47-jarige trainer kan tegen de Rotterdammers ook weer beschikken over Maximilian Wöber, die in het thuisduel met Excelsior geblesseerd raakte. Wöber trainde deze week in Portugal weer voluit mee.

Zaterdagmiddag speelt Ajax twee oefenwedstrijden. Een tegen Lyngby BK (13.00 uur) en een tegen MSV Duisburgg (16.00 uur). Ten Hag laat tegen Lyngby het beoogde basiselftal starten, dat het volgende week tegen Feyenoord op moet nemen.