ADO verliest ruim van topclub, Heracles gaat onderuit tegen Duitsers

ADO verliest ruim van topclub, Heracles gaat onderuit tegen Duitsers

12-01-2018 18:18
13

ADO Den Haag heeft vrijdagmiddag een grote nederlaag geleden tegen het Turkse Basaksehir. De Hagenaars gingen met 4-0 onderuit tegen de ploeg van Eljero Elia. Ook Heracles Almelo heeft verloren.

Basaksehir maakte na een kwartier spelen de eerste treffer tegen ADO. Emmanuel Adebayor mocht aanleggen voor een strafschop en schoot de bal achter doelman Robert Zwinkels. Nadat ADO een kans kreeg via Abdenasser El Khayati, kwamen de Turken op 2-0 door Irfan Can Kahevci. Een tegenvaller voor Elia, want de aanvaller moest zich tien minuten na de rust noodgedwongen laten wisselen. Zonder Elia ging Basaksehir door waar het gebleven was. In de tweede helft werden ook de 3-0 en de 4-0 gemaakt.

Heracles incasseerde een nederlaag tegen de Duitse tweedeklasser Karlsruher SC. De Heraclieden kwamen na een kwartier spelen op voorsprong door Vincent Vermeij. Nadat de Duitsers gelijk hadden gemaakt, maakte Heracles via Bart van Hintum de tweede goal. Na rust maakte Karlsruher er 2-2 van en even later werd ook de winnende treffer gemaakt.