Ziyech: 'Onze relatie is goed geworden omdat ik hem altijd heb beschermd'

Ziyech: 'Onze relatie is goed geworden omdat ik hem altijd heb beschermd'

12-01-2018 18:32
18

Hakim Ziyech heeft tot nu toe een goede indruk van Erik ten Hag en kijkt vooral uit naar de samenwerking met Alfred Schreuder. Dat de twee goed met elkaar op kunnen schieten is geen geheim meer. Ziyech en Schreuder werkten met elkaar samen bij FC Twente.

"Op dit moment is de eerste indruk goed, maar het is nog wel wat lastig in te schatten. De eerste indruk is echter goed", zegt Ziyech over Ten Hag tegen Ajax TV. "Alfred kende ik al, Erik nog niet persoonlijk. We wisten van elkaar al wie wie is, maar dat is ook niet moeilijk in Nederland. Je gaat met elkaar aan de slag. Voetbal is ook een taal en daarin leer je elkaar zeker beter kennen. In de korte gesprekken heeft hij verteld wat hij van me verwacht. Als we uitgebreid gaan zitten zal dat meer ter sprake komen."

Toen Schreuder bij Twente ontslagen werd, stond Ziyech pal achter de trainer. "Toen ik naar Twente ging, was er gelijk een klik. Die is alleen maar sterker geworden. Hij heeft mij naar Twente gehaald met een doel. Waarom onze relatie zo goed is geworden is omdat ik hem altijd heb beschermd. We zijn ook heel eerlijk naar elkaar."