Update: Vitesse bevestigt Fraser-nieuws: Wederzijds de knoop doorgehakt

Update: Vitesse bevestigt Fraser-nieuws: "Wederzijds de knoop doorgehakt"

12-01-2018 19:21
77

Henk Fraser gaat zijn laatste maanden als trainer van Vitesse in. Volgens zowel Omroep Gelderland als De Gelderlander heeft de 51-jarige trainer dat tijdens het trainingskamp in Portugal besloten na een overleg met de clubleiding.

Fraser bezorgde Vitesse afgelopen seizoen met de KNVB Beker de eerste hoofdprijs in de clubhistorie, maar begon het sindsdien steeds minder naar zijn zin te krijgen in Arnhem. Vooral de bemoeienissen van commissarissen Valeri Oyff en Yevgeni Merkel waren tegen het zere been van Fraser. Directeuren Joost de Wit en Marc van Hintum zijn vrijdag met Fraser om de tafel gegaan om de onderlinge meningsverschillen uit te praten, maar dat gesprek heeft geen resultaat opgeleverd.

Het besluit komt niet bepaald uit de lucht vallen. Fraser zorgde in december voor ophef door als tafelgast van Studio Voetbal het technisch beleid van Vitesse openlijk te bekritiseren. Een dag later liet hij al tegenover De Gelderlander doorschemeren dat hij zijn aflopende contract niet zou gaan verlengen.

Update 19.21: Vitesse heeft het bericht van beide lokale media via de officiële kanalen bevestigd. "Marc van Hintum en ik hebben na een goed gesprek met Henk Fraser wederzijds de knoop doorgehakt om aan het einde van dit seizoen uit elkaar te gaan. Wij zijn er volledig van overtuigd dat hij alles op alles zet om het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten", licht algemeen directeur Joost de Wit het aanstaande afscheid van Fraser toe.