'Real Madrid wilde 250 miljoen betalen voor Messi: ontmoeting in privéjet'

'Real Madrid wilde 250 miljoen betalen voor Messi: ontmoeting in privéjet'

12-01-2018 20:02
12

Real Madrid heeft een serieuze poging gewaagd om Lionel Messi over te nemen van aartsrivaal FC Barcelona. Het gezaghebbende Duitse weekblad Der Spiegel komt vrijdagmiddag met dit opmerkelijke bericht.

De Koninklijke zorgde in de zomer van 2013 voor een (inmiddels verbroken) transferrecord door Gareth Bale voor honderd miljoen euro op te halen bij Tottenham Hotspur, maar had toen al geprobeerd om Messi in te lijven. De Argentijn had toen een gelimiteerde transfersom van 250 miljoen euro in zijn contract staan en volgens de Duitse onderzoeksjournalisten was Real Madrid van plan om dat bedrag op tafel te leggen.

Der Spiegel bericht zelfs over een zakelijke ontmoeting in een privéjet tussen Messi, Iñigo Juárez (destijds de advocaat van de familie Messi) en enkele vertegenwoordigers van Real Madrid, onder wie voorzitter Florentino Perez. Juárez zou zelfs beloofd hebben om druk uit te oefenen op premier Mariano Rajoy in verband met de aanklacht met betrekking tot belastingontduiking, waarvan de familie Messi verdacht werd. Waarom de transfer uiteindelijk niet door is gegaan, is vooralsnog onduidelijk.