'Toptransfer lonkt voor Hateboer: AC Milan gelinkt aan rechtsback'

'Toptransfer lonkt voor Hateboer: AC Milan gelinkt aan rechtsback'

12-01-2018 20:07
20

Hans Hateboer heeft zich in twee halve seizoenen namens Atalanta Bergamo in de kijker gespeeld van de traditionele Serie A-top. Volgens Voetbal International heeft onder meer AC Milan interesse voor de bij FC Groningen opgeleide rechtsback.

De Rossoneri willen volgens VI zo snel mogelijk om de tafel met Hateboer, mogelijk uit angst voor de hevige concurrentie van andere, niet nader genoemde topclubs. Hateboer heeft nog een contract tot de zomer van 2020 bij Atalanta, dat de rechtsback echter graag wil behouden. De huidige nummer zeven van de Serie A opent vermoedelijk op korte termijn de contractbesprekingen met Hateboer.

De in het Groningse Beerta geboren rechtsback is aan een stormachtige ontwikkeling bezig. Tijdens de tweede seizoenshelft van het vorige seizoen kon hij nog geen vaste basisplek veroveren, maar inmiddels is hij een vaste waarde voor het elftal van trainer Gian Piero Gasperino. In de competitie en de Europa League kwam hij al tot 23 wedstrijden, waarvan 22 als basisspeler.