Fortuna Sittard sleept kraker tegen Jong Ajax binnen en pakt periodetitel

Fortuna Sittard sleept kraker tegen Jong Ajax binnen en pakt periodetitel

12-01-2018 21:55
35

Fortuna Sittard heeft zich verzekerd van de tweede periode in de Jupiler League door de topper tegen Jong Ajax te winnen. NEC, winnaar van de eerste periode, was de laatste ploeg die nog langszij kon komen, maar ook de Nijmegenaren kunnen de Jupiler League-koploper niet meer van de Bronzen Stier afhouden.

Fortuna begon voortvarend aan het duel met het gehavende Jong Ajax en stond na twintig minuten al met 2-0 voor. De Fransman Djibril Dianessy toonde zich tot twee keer toe messcherp en verzorgde beide doelpunten. Die stand bleef lange tijd op het bord staan, totdat Dani de Wit een kwartier voor het eindsignaal de 2-1 tegen de touwen kopte. De Amsterdamse beloften roken bloed en gingen op jacht naar de gelijkmaker, maar bleven met lege handen achter.

NEC fleurde het debuut van trainer Pepijn Lijnders op met een klinkende 5-1 zege op Go Ahead Eagles. Manchester City-huurling Aaron Nemane maakt de openingstreffer van Anass Achahbar nog ongedaan, maar de Nijmegenaren namen afstand dankzij Ferdi Kadioglu en Jari Schuurman. Achahbar gaf het thuispubliek in de Goffert extra reden tot juichen door nog eens twee keer te scoren.

Doordat zowel Fortuna als NEC tot een zege kwam, blijft het gat tussen de nummers één en twee van de Jupiler League beperkt tot een punt. NEC heeft bovendien nog een inhaalwedstrijd tegen FC Oss tegoed. Wanneer er maandag in het Frans Heesen Stadion wordt gewonnen, is NEC de nieuwe lijstaanvoerder.