Ajax-transfer levert veel reacties op: Hoorde iemand 'shit Ajax' naar me roepen

Ajax-transfer levert veel reacties op: "Hoorde iemand 'shit Ajax' naar me roepen"

13-01-2018 08:49
24

Perr Schuurs draagt het shirt van Ajax nog niet officieel, maar sinds bekend werd dat hij in de zomer naar Amsterdam vertrekt is het gekkenhuis rond de achttienjarige Fortuna Sittard-verdediger.

"Het hoort er allemaal bij. Mensen kijken opeens heel anders naar je. Het aantal volgers op Instagram is gestegen van 3000 naar 11.000 sinds ik voor Ajax heb getekend. Als je ziet hoeveel berichten ik krijg via Messenger, enorm", zegt Schuurs in gesprek met de Limburger. "Als ik twee jaar geleden met mijn vrienden of vriendin door Sittard liep, konden we gewoon doorlopen. Dat kost nu wat meer tijd. Mensen komen naar me toe voor foto’s en handtekeningen. Niet alleen in Sittard, ook in Maastricht, Roermond, overal."

"Ik heb daar geen moeite mee, vind al die aandacht wel leuk", vervolgt de jonge aanvoerder. "Soms heb ik ook minder prettige ervaringen. Toen we deze week naar het trainingsveld liepen, hoorde ik iemand 'shit Ajax' naar me roepen. Een jongen in een auto. Ook op social media zijn niet alle reacties even fijn. Door voor Ajax te kiezen, heb ik gewoon mijn gevoel gevolgd. Ik denk dat al die mensen die me verwensen, met mij zouden willen ruilen."

Een speler van Ajax voelt Schuurs zich nog niet. "Ik heb een shirt van Ajax op mijn slaapkamer. Dat hangt naast eentje van Fortuna en posters van Messi en Ronaldo. Sinds kort heb ik een seizoenkaart. Probeer alle thuiswedstrijden mee te pikken. Ik heb ook geregeld contact met Matthijs de Ligt, die ik al ken van bij de jeugd. Maar echt Ajacied voel ik me nog niet. Ik train en speel nog bij Fortuna. Het zou geweldig zijn als ik Sittard kan verlaten met een promotie naar de Eredivisie."