In het kort: Memphis en Lyon gelijk tegen laagvlieger, Dortmund morst punten

In het kort: Memphis en Lyon gelijk tegen laagvlieger, Dortmund morst punten

14-01-2018 19:55
37

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Lyon verspeelt punten tegen laagvlieger
In eigen huis heeft Olympique Lyon zondagavond twee punten laten liggen tegen nummer achttien Angers. Het werd 1-1. Angers benutte na een kwartier een penalty, clubtopscorer en captain Nabil Fekir tekende kort na de pauze voor de 1-1. Verder kwam Lyon niet. Daardoor blijft de club op de derde plaats in de Ligue 1 staan, acht punten achter koploper Paris Saint-Germain. Die ploeg komt om 21.00 uur in actie tegen Nantes. Bij Lyon stond Memphis Depay 71 minuten op het veld. In de slotfase werd een inzet van de aanvaller van de lijn gehaald. Kenny Tete zat op de bank en viel niet in.

Borussia Dortmund niet langs Wolfsburg
Borussia Dortmund heeft zondagavond nagelaten om op gelijke hoogte te komen met RB Leipzig, de nummer twee van de Bundesliga. In eigen huis bleef Dortmund op 0-0 steken tegen VfL Wolfsburg. De thuisclub speelde zonder de disciplinair geschorste Pierre Emerick-Aubameyang. De jonge Alexander Isak verving hem. Bij Wolfsburg stond Paul Verhaegh in de basis. Dortmund heeft nu 29 punten en staat op de vierde plek. Wolfsburg is de nummer twaalf van de Bundesliga. 

Van Dijk lijkt Premier League-kraker te missen
Diverse Britse media melden zondag dat Virgil van Dijk met een hamstringblessure kampt. De kersverse Liverpool-aankoop lijkt daardoor de kraker tegen Manchester City te missen. Die wedstrijd staat om 17.00 uur op het programma. De blessure van Van Dijk zou niet ernstig zijn, weet onder meer The Liverpool Echo, maar manager Jürgen Klopp wil geen risico nemen met de Oranje-international. 

Nieuwe club voor Lestienne
Maxime Lestienne lijkt een nieuwe club te hebben. De Belgische aanvaller kon transfervrij vertrekken bij Rubin Kazan. De Russische ploeg had namelijk maandenlang geen salaris uitbetaald. Turkse media melden dat Lestienne aan de slag gaat bij Trabzonspor. Maandag staat de medische keuring op het programma. In het verleden speelde de dribbelaar voor onder meer PSV, Club Brugge en Genoa.