'Mooie auto, goed salaris: als je ziet wat ik op mijn 18e krijg, is niet normaal'

'Mooie auto, goed salaris: als je ziet wat ik op mijn 18e krijg, is niet normaal'

13-01-2018 12:47
34

Geld is niet belangrijk in de keuzes die Perr Schuurs maakt. De Fortuna Sittard-verdediger vertrekt volgend seizoen naar Ajax, maar niet omdat hij daar meer gaat verdienen.

"Geld is op dit moment voor mij niet het belangrijkste", zegt Schuurs in de Limburger. "Als ik bij een club voor een paar duizend euro minder zou moeten voetballen, maar me wel prettiger voel, dan doe ik het meteen. Een mooie auto, een goed salaris: als je ziet wat ik op mijn achttiende krijg, dat is niet normaal voor mijn leeftijd. En dat weet ik gelukkig zelf ook. Anders zou ik veel meer geld uitgeven dan ik nu doe."

Zijn familie houdt hem met beide benen op de grond. "Mijn vader en moeder geven me op dat vlak goede adviezen. Ik wil geen gekke dingen doen, denk ook dat ik als persoon niet veel ga veranderen. Ik zal nooit verloochenen waar ik vandaan kom. We hebben thuis gemeen dat we een voorbeeld willen zijn voor iedereen. Mensen kijken tegen je op, dan moet je jezelf ook van je goede kant laten zien", aldus Schuurs.

Lees ook: Ajax-transfer levert veel reacties op: "Hoorde iemand 'shit Ajax' naar me roepen"