Van Ginkel uitgescholden: 'Zou weleens met je moeder willen praten'

Van Ginkel uitgescholden: 'Zou weleens met je moeder willen praten'

13-01-2018 12:57
42

Marco van Ginkel laat kritiek op zijn functioren of dat van PSV makkelijk van zich afglijden. Wel verbaast hij zich over het gemak waarmee jongeren hem uitschelden op Instagram.

"Of je nu 8 of 70 jaar bent, iedereen kan wat onder mijn foto op Instagram zetten", zegt Van Ginkel in De Telegraaf. "Dan kan je de gekste dingen tegenkomen. Van supporters van andere clubs. Of jongetjes die mij uitschelden met de gekste ziektes. Dan heb ik wel zoiets van, ik zou weleens met je moeder willen praten. Die weet waarschijnlijk helemaal niet wat zo'n ventje aan het doen is. Soms loopt het best wel uit de hand. Maar goed, dat is een maatschappelijk probleem. Op straat doen ze dat niet. Als ik in Amsterdam loop heb ik nergens last van."

Onder gefundeerde kritiek lijdt hij niet. "Ik lees het wel, maar ik weet het zelf ook heel goed als ik een mindere wedstrijd speel. Of dan hoor ik het van mensen in mijn omgeving. Van mijn vader, mijn neef of van een vriend. Ik sta er open voor. Als er iets te verbeteren valt, dan luister ik daarnaaroop heb ik nergens last van."