Update: Heerenveen lost keepersprobleem op en haalt oude bekende terug

Update: Heerenveen lost keepersprobleem op en haalt oude bekende terug

15-01-2018 20:36
25

SC Heerenveen wil zich deze winter versterken met een nieuwe keeper. Door de nieuwe blessure van Warner Hahn en de terugkeer van Martin Hansen naar Ingolstadt is de spoeling dun.

"We hebben naar Wouter van der Steen nog een waardige Eredivisie-keeper nodig", vindt technisch manager Gerry Hamstra in de Leeuwarder Courant. "We balen flink van het wegvallen van Warner Hahn. Dat werpt een flinke schaduw over het goede trainingskamp dat we hebben gehad. In de eerste plaats is het natuurlijk een persoonlijk drama."

Het opnieuw huren van Hansen is een optie. De keeper van Ingolstadt werd de eerste seizoenshelft al gehuurd vanwege een eerdere blessure van Hahn, maar keerde terug naar Duitsland na het herstel van de beoogde eerste keeper. Er zijn ook andere kandidaten. Hamstra besprak de opties tijdens het trainingskamp met de scouts.

Update 15/1 20.36: Hansen keert inderdaad terug in Heerenveen, meldt de Leeuwarder Courant maandagavond. Het regionale medium is aanwezig bij de nieuwjaarsreceptie van sc Heerenveen, waar de rentree van Hansen wereldkundig wordt gemaakt. Hansen wordt opnieuw gehuurd van het Duitse Ingolstadt en speelt in ieder geval tot het einde van het seizoen in het Abe Lenstra Stadion.