Bijzonder Ten Hag-debuut: geen scheids, wereldgoal Ziyech en dikke overwinning

13-01-2018 15:28
75

Het allereerste duel van Ajax onder trainer Erik ten Hag is geëindigd in een ruime zege. Lyngby BK, de nummer twaalf van Denemarken, werd tijdens het trainingskamp in de Algarve met 5-1 aan de kant gezet. Hakim Ziyech en Donny van de Beek scoorden twee keer.

Ten Hag begon aan het oefenduel met de elf spelers die waarschijnlijk ook in de basis staan tegen Feyenoord. De Klassieker staat volgende week zondag op het programma. Aanwinst Nicolas Tagliafico kreeg direct een basisplaats als linksback. Amin Younes ontbrak. Justin Kluivert en David Neres stonden op de flanken.

De wedstrijd tegen Lyngby stond geplan voor 13.00 uur, maar begon uiteindelijk drie kwartier later vanwege een opmerkelijke reden: de scheidsrechter van dienst ontbrak. Blijkbaar moest hij op het allerlaatste moment elders opdraven. Ajax speelde goed in de eerste helft en scoorde drie keer. Ziyech krulde fantastisch raak en ook Van de Beek (rebound) en Klaas-Jan Huntelaar (assist Neres) scoorden. Tussen de 2-0 en de 3-0 door deed Lyngby iets terug.

Na de pauze kwamen de Denen met een geheel ander elftal het veld op. Snel kreeg Lyngby een penalty. Mohammed Saeid schoot op de lat. Aan de andere kant van het veld waren Ziyech en Van de Beek wél trefzeker. Ziyech tikt binnen voor open doel en Van de Beek schoot van afstand met rechts raak.

Ten Hag wisselde een aantal keer na rust. Onder meer Mateo Cassierra en Maximilian Wöber vielen in. Om 16.15 speelt Ajax nóg een oefenwedstrijd. MSV Duisburg is dan de tegenstander. Ten Hag zal vooral een beroep doen op reserves en tieners in die wedstrijd.