Blij met vertrek bij PSV: Jongens die vooral met zichzelf bezig waren

Blij met vertrek bij PSV: "Jongens die vooral met zichzelf bezig waren"

13-01-2018 15:37
28

Zijn vertrek bij PSV in de zomer van 2016 is héél goed geweest voor zijn carrière. Dat zegt Clint Leemans, uitblinker van VVV-Venlo, in gesprek met Voetbal International. Dit seizoen is Leemans (22) dé grote uitblinker in Noord-Limburg. 

"Het klinkt misschien gek, maar uiteindelijk was ik blij dat ik weg kon bij PSV. Bij Jong PSV kreeg ik steeds meer te maken met voetballers uit alle windstreken. Denen, IJslanders, Bosniërs, Serviërs, noem maar op. Jongens die vooral met zichzelf bezig waren. Ook was het een komen en gaan van spelers van het eerste", blikt hij terug.

"Stijn Schaars was nog weleens geblesseerd en kwam dan altijd ritme opdoen bij ons. Dan verdween ik ineens naar de bank en stond hij als dertiger op mijn plek. Vroeg ik mezelf af: wie is hier nou speler van Jong PSV? Niks tegen Schaars, hoor, want ook van hem heb ik veel geleerd. Het principe is gewoon raar. Ik snap dat de tegenstanders die jeugdteams in de competitie helemaal niks vinden."

"Maar voor mijn ontwikkeling was het wel een goede zaak. Daardoor heb ik nu honderd wedstrijden Jupiler League achter mijn naam staan", voegt Leemans daar direct aan toe. "Maar na twaalf jaar PSV was het gewoon tijd geworden voor een volgende stap en een nieuwe omgeving."

Lees ook: Interesse uit Eredivisie-subtop én Serie A: "Wordt steeds concreter"