Feyenoord wint ook tweede oefenwedstrijd en is klaar voor Ajax-uit

13-01-2018 17:52
31

Feyenoord heeft ook de tweede oefenwedstrijd op zaterdag in winst omgezet. Het Zwitserse FC Luzern werd met 2-1 verslagen.

Feyenoord had in de eerste helft een licht overwicht ten opzichte van Luzern en kreeg na tien minuten een grote kans via Steven Berghuis, maar de aanvaller stuitte op de keeper. Het controlerende Feyenoord kwam vlak voor rust op voorsprong door Nicolai Jörgensen, die simpel binnen kon tikken na een voorzet van Berghuis.

Luzern kon zeven minuten na de rust gelijkmaken. Een fraai afstandsschot van Stefan Wolf belandde achter Brad Jones in de verre kruising. Feyenoord pakte de draad weer op en zocht nadrukkelijk naar de voorsprong. Die kwam er halverwege de tweede helft. Na een voorzet van Tonny Vilhena, behield Sven van Beek het overzicht, waarna Renato Tapia de trekker over kon halen.

Een kwartier voor tijd kwam Miquel Nelom in het veld voor Tyrell Malacia. Nelom maakte eerder op de dag tegen VV Noordwijk al zijn rentree bij de Rotterdammers. Hij lag er een tijdje uit met een blessure. Na de 2-1 van Vilhena werd er niet meer gescoord. Eerder op de dag werd er met 3-0 gewonnen van Noordwijk, waardoor Feyenoord klaar lijkt voor De Klassieker.