Chelsea verspeelt punten, Nederlanders winnen wéér met Crystal Palace

13-01-2018 17:55
14

Chelsea heeft in eigen huis kostbare punten verspeeld tegen Leicester City. De ploeg van manager Antonio Conte kwam thuis niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel: 0-0.

Chelsea - Leicester 0-0
Dat Chelsea na de openingsfase nog op 0-0 stond, mag een wonder genoemd worden. Leicester kreeg onder andere via Jamie Vardy vier uitgelezen mogelijkheiden om de leiding te pakken op Stamford Bridge. Chelsea kon daar zo nu en dan wat tegenover zetten, maar The Foxes hielden de boel achterin goed dicht. Met name Kasper Schmeichel bleek een grote sta-in-de-weg. Leicester beet dapper van zich af en had ook in de tweede helft de leiding kunnen pakken, maar het vizier stond niet op scherp. Aan de andere had ook Chelsea op 1-0 kunnen komen. De wedstrijd eindigde in 0-0, waardoor nummer vier Liverpool in punten gelijk kan komen met The Blues.

Huddersfield Town - West Ham United 1-4
Het Huddersfield Town van Terence Kongolo en Rajiv van la Parra heeft thuis een flinke nederlaag geleden tegen West Ham United. Mark Noble schoot The Hammers na 25 minuten op voorsprong. Die voorsprong werd vijf minuten voor de rust ongedaan gemaakt door Joe Lolley, op aangeven van Aaron Mooy. In de tweede helft ging het helemaal mis voor Huddersfield. Marko Arnautovic maakte er in de eerste helft na rust 1-2 van en even later was Manuel Lanzini twee keer trefzeker. Kongolo viel in de zeventigste minuut in. Van la Parra speelde de hele wedstrijd.

Crystal Palace - Burnley 1-0
Crystal Palace blijft onder Roy Hodgson maar goede resultaten boeken. Thuis was de ploeg met 1-0 te sterk voor Burnley. Het doelpunt werd na 21 minuten gemaakt door Bakary Sako. Bij Crystal Palace speelden alle Nederlanders: Patrick van Aanholt, Jaïro Riedewald als middenvelder en Timothy Fosu-Mensah als rechtsback. Het linkerrijtje is in zicht voor Palace, dat twaalfde staat in de Premier League.