Ajax speelt tweede duel gelijk: blunder van Zeefuik en Lamprou stopt penalty

13-01-2018 18:09
43

Ajax heeft een niet al te hoogstaande wedstrijd tegen MSV Duisburg met 1-1 gelijkgespeeld. De Amsterdammers kwamen in de tweede oefenwedstrijd van de dag op achterstand, maar maakten een kwartier voor tijd de gelijkmaker.

Trainer Erik ten Hag stelde tegen Lyngby BK, eerder op de dag, zijn beoogde basiselftal op. Daardoor kregen de talenten en wat reservespelers, waaronder Amin Younes, de kans tegen Duisburg. De wedstrijd was qua niveau niet om over naar huis te schrijven. Beide ploegen oogden slordig en maakten regelmatig fouten. Na 23 minuten spelen kwam Duisburg op voorsprong na een grote fout van Deyovaisio Zeefuik, die de bal op knullige wijze achter Kostas Lamprou schoot.

Ook de tweede helft was niet hoogstaand. Een kwartier voor tijd liet Duisburg de ideale mogelijkheid om op 0-2 te komen liggen. Kostas Lamprou leek de bal te spelen, maar kreeg toch een penalty tegen van de scheidsrechter. De Griek stopte het buitenkansje echter. Even later maakte Kaj Sierhuis er 1-1 van. Daar bleef het bij. Ajax reist zondag terug naar Amsterdam, waar het zich voorbereidt op De Klassieker tegen Feyenoord.