'Weet niet of wij die wedstrijd gaan spelen, al acht weken iets raars aan de gang'

'Weet niet of wij die wedstrijd gaan spelen, al acht weken iets raars aan de gang'

13-01-2018 18:54
16

Opvallende teksten van Danny Buijs na afloop van het duel tussen VV Katwijk en Kozakken Boys (0-2). De wedstrijd tussen laatstgenoemde ploeg en Jong Sparta van volgende week staat op losse schroeven, omdat de spelers van de tweede divisionist en Buijs zelf niet blij zijn met de clubleiding. Buijs overweegt om het duel niet te spelen.

"Ik weet niet of we die wedstrijd gaan spelen", zegt hij tegen FOX Sports. "Binnen de club is er al acht weken iets raars aan de gang. Een aantal mensen binnen de club vindt dat de A1 op het hoofdveld moet spelen, ten koste van het eerste elftal. Ik ben benieuwd of de groep die wedstrijd wil spelen, of dat ze zoiets hebben van: weet je wat, laat de jeugdvoorzitter lekker op de bank zitten en stel de A1 op tegen Jong Sparta. Dan sluit ik me volledig aan bij de jongens, want ik sta achter ze. Dan kijken wij vanaf de tribune toe hoe de jeugdvoorzitter en de A1 het er vanaf brengen."

Buijs had graag gezien dat spelers die op het punt staan hun rentree te maken een oefenwedstrijd konden spelen op het hoofdveld. In plaats daarvan speelt de A1. "Wij hebben daarvoor een oefenwedstrijd gepland, voor jongens die terugkomen uit blessures. Het lijkt me normaal dat die op een goed acceptabel veld een wedstrijd kunnen spelen en dat de A1 dan op een ander veld of ander tijdstip gaat spelen. Als de club daar dan ook al acht weken mee bezig is..Je kunt denken in problemen of oplossingen. Bij de club zijn er mensen die denken in problemen."

"Ik ben benieuwd hoe de groep daarop reageert, maar dat de spelers daar niet blij mee zijn lijkt me duidelijk. Staking? Als ze willen dat de A1 op het hoofdveld speelt ten koste van het eerste, dan laten we de A1 lekker spelen en kijken wij lekker toe. Als dat de prioriteiten zijn van de club, dan sluiten wij ons daarbij aan."