Van Bronckhorst komt met update: 'Ajax-uit komt voor hen te vroeg'

Van Bronckhorst komt met update: 'Ajax-uit komt voor hen te vroeg'

13-01-2018 19:34
18

Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden maakten zaterdag hun rentree voor Feyenoord, maar Ajax-uit is onhaalbaar voor het duo. Dat zei trainer Giovanni van Bronckhorst na afloop van het duel met FC Luzern tegen RTV Rijnmond.

"Ik heb gezegd dat de jongens die terugkomen twee à drie maanden niet gespeeld hebben", aldus Gio, die Sven van Beek en Renato Tapia opstelde tegen Luzern. "Voor Botteghin en Van der Heijden komt de wedstrijd tegen Ajax-uit te vroeg. De jongens zijn hard bezig om ritme op te doen."

Van Bronckhorst wilde niet te ver vooruitlopen op de komst van Robin van Persie, die naar verluidt op het punt staat om terug te keren in Rotterdam-Zuid. "Ik hoop dat het rond komt. We zitten er dichtbij. Hopelijk komt het groene licht van de club de komende dagen. Iemand die ik goed ken en waardevol kan zijn voor dit team."

Mocht het rondkomen, dan is Van Bronckhorst er niet zeker van dat hij Van Persie meeneemt naar Amsterdam voor de wedstrijd tegen Ajax. "Dat weet ik niet. De transfer moet eerst rondkomen. Ik weet dat hij de laatste weken voluit traint. Ook bij Fenerbahçe. We zullen dan kijken hoe hij ervoor staat."