'Dan vraag je je af of bij Ajax of Heerenveen wel ruimte is voor mijn levensstijl'

'Dan vraag je je af of bij Ajax of Heerenveen wel ruimte is voor mijn levensstijl'

13-01-2018 21:28
19

Soufyan Ahannach was afgelopen zomer dolgraag naar FC Utrecht vertrokken. De formatie uit de Domstad werd echter niet concreet voor hem - en daarom speelt de 21-jarige linksbuiten nu voor Premier League-club Brighton & Hove Albion.

Ahannach deed het vorig seizoen uitstekend bij Almere City. De aanvaller wilde graag naar de Eredivisie verkassen, maar alleen NEC deed een concreet voorstel. "Ik had in mijn hoofd dat ik me eerst wilde bewijzen bij een club uit de Eredivisie, voor ik aan een stap naar het buitenland zou denken. En ik wilde het liefst in Amsterdam blijven wonen, dicht bij mijn familie", vertelt hij in gesprek met Het Parool

Het liefst was hij naar FC Utrecht verkast. Die club heeft namelijk veel ervaring met islamitische spelers, legt de strenggelovige Ahannach uit. "Bij Ajax of Heerenveen zijn ze het minder gewend. Dan vraag je je af of er wel ruimte is voor mijn levensstijl."

Nu is hij speler van Brighton - en dat is ook goed. "Dat is het mooie van het geloof. Ik was misschien teleurgesteld dat ik niet naar FC Utrecht kon, maar toen kwam Brighton."