Van der Sar wacht af: 'Gevoel bij Appie, scheid ik wel van het zakelijke gedeelte'

  Van der Sar wacht af: 'Gevoel bij Appie, scheid ik wel van het zakelijke gedeelte'

  Gepubliceerd: zondag 14 januari 2018 om 07:28zo 14-01-2018 om 07:28

  Edwin van der Sar weet pas drie weken van de hartafwijking die in 2014 voor het eerst bij Abdelhak Nouri werd geconstateerd. De algemeen directeur van Ajax kreeg de bevestiging van de familie van Nouri, die de informatie had ontvangen van de letseladvocaat.

  "Het is een medisch beroepsgeheim waar de dokter en nu de advocaat en onze medisch adviseur mee bezig zijn", legt Van der Sar uit in gesprek met de NOS. "Bepaalde delen van het dossier ken ik wel, maar ik ben niet overal van op de hoogte." Zowel Ajax als de familie Nouri probeert via juridische weg de medische gang van zaken boven water te krijgen.

  Hoewel beide partijen een letselschade in de arm hebben genomen, betekent dat volgens Van der Sar niet dat Ajax en de familie Nouri lijnrecht tegenover elkaar staan. "Het contact met de familie is goed", zegt de oud-doelman. "Ook in de afgelopen maanden. Vorige week ben ik nog bij de familie thuis geweest en eind december ben ik nog bij Abdelhak in het ziekenhuis geweest."

  "Maar het gevoel dat we bij Appie en zijn familie hebben, hoe erg het is voor hem en zijn familie, scheid ik wel van het zakelijke gedeelte", stelt de Ajax-directeur. "Er verschijnen nu steeds meer verhalen in de pers, maar als Ajax wachten we het onderzoek af en wachten we wat de gevolgen zijn. Van daaruit gaan we reageren."

  Lees meer over:EredivisieAjax

  Plaats een reactie

  Old Star +7346
  zondag 14 januari 2018 om 07:49
  Het is een trieste situatie voor iedereen maar ik blijf t toch een heel vreemd verhaal vinden dat zowel Nouri, zijn familie en ook Ajax hier niets van zou weten. Als er bij andere spelers in het verleden iets geconstateerd werd, werd hier gewoon over gecommuniceerd en gekeken of er geopereerd moet worden. Kijk bijvoorbeeld naar Kanu.
  Sowieso zou Nouri t zelf moeten weten en die zal t echt niet verzwijgen voor zijn ouders.
  Hopenlijk is er snel duidelijkheid en worden er ook lessen getrokken naar de toekomst in heel Nederland.
  Vind ik leuk
  Sazzz +11313
  zondag 14 januari 2018 om 07:58
  Natuurlijk wist Nouri ervan. En waarom in vredesnaam zou hij het vertellen aan zijn familie? Dat was hij niet verplicht en het zou hem alleen maar problemen wbt voetbal hebben opgeleverd.
  Vind ik leuk
  Sooike1208 +4203
  zondag 14 januari 2018 om 09:34
  Nouri zal er ook sel van afgeweten hebben...

  En waarom zou hij het niet verzwijgen voor zijn ouders als er tegen hem gezegd is dat het geen kwaad kon? Misschien wilde hij zijn ouders niet ongerust maken of was hij bang dat zijn ouders zouden beslissen dat hij niet meer mocht voetballen. Ik snap best dat hij bang was dat zijn wereldje dan zou instorten en daarom zijn mond heeft gehouden.
  Vind ik leuk
  Sazzz +11313
  zondag 14 januari 2018 om 08:00
  Wel heel opvallend dat dat dossier nu op straat ligt. Omdat Nouri in het ziekenhuis ligt geldt dat medisch beroepsgeheim opeens niet meer?
  Vind ik leuk
  mcmodd +24187
  zondag 14 januari 2018 om 08:18
  Juridische dossiers verschillen hemelsbreed van medische dossiers. Ze hebben slechts gemeen dat ze beroepsgeheim zijn voor direct betrokkenen. Wil een direct betrokken persoon, in dit geval Abdelhak, dat er gegevens worden gedeeld met anderen, dan zet hij zijn handtekening daarvoor. Daarvoor zal hij getekend hebben ten aanzien van Ajax en misschien zijn ouders, maar dat laatste weten we niet. Dat is alles wat we weten.
  Vind ik leuk
  ArieBombarie +41640
  zondag 14 januari 2018 om 08:26
  Naar wat nu blijkt is het maar de vraag of hij ‘getekend’ heeft voor Ajax.

  Allemaal speculatief. En daarmee al die lange verhalen geheel gebakken lucht.
  Vind ik leuk
  huppekees +85
  zondag 14 januari 2018 om 09:33
  Tuurlijk...
  Vind ik leuk
  reggie +1808
  zondag 14 januari 2018 om 09:38
  Dit is gewoon het voorspel om straks een hele grote claim neer te leggen, alles gaat om zoveel mogelijk geld te innen!!!!!!!!
  Vind ik leuk
  Sanuk +3263
  zondag 14 januari 2018 om 10:15
  Natuurlijk!
  Vind ik leuk
  zondag 14 januari 2018 om 17:23
  Wazig gedoe allemaal
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws