Van der Sar wacht af: 'Gevoel bij Appie, scheid ik wel van het zakelijke gedeelte'

Van der Sar wacht af: 'Gevoel bij Appie, scheid ik wel van het zakelijke gedeelte'

14-01-2018 07:28
17

Edwin van der Sar weet pas drie weken van de hartafwijking die in 2014 voor het eerst bij Abdelhak Nouri werd geconstateerd. De algemeen directeur van Ajax kreeg de bevestiging van de familie van Nouri, die de informatie had ontvangen van de letseladvocaat.

"Het is een medisch beroepsgeheim waar de dokter en nu de advocaat en onze medisch adviseur mee bezig zijn", legt Van der Sar uit in gesprek met de NOS. "Bepaalde delen van het dossier ken ik wel, maar ik ben niet overal van op de hoogte." Zowel Ajax als de familie Nouri probeert via juridische weg de medische gang van zaken boven water te krijgen.

Hoewel beide partijen een letselschade in de arm hebben genomen, betekent dat volgens Van der Sar niet dat Ajax en de familie Nouri lijnrecht tegenover elkaar staan. "Het contact met de familie is goed", zegt de oud-doelman. "Ook in de afgelopen maanden. Vorige week ben ik nog bij de familie thuis geweest en eind december ben ik nog bij Abdelhak in het ziekenhuis geweest."

"Maar het gevoel dat we bij Appie en zijn familie hebben, hoe erg het is voor hem en zijn familie, scheid ik wel van het zakelijke gedeelte", stelt de Ajax-directeur. "Er verschijnen nu steeds meer verhalen in de pers, maar als Ajax wachten we het onderzoek af en wachten we wat de gevolgen zijn. Van daaruit gaan we reageren."