Oranje-international: 'Zonder blessureleed misschien al van wereldklasse, ja'

Oranje-international: 'Zonder blessureleed misschien al van wereldklasse, ja'

14-01-2018 07:51
31

Jeffrey Bruma miste door een knieoperatie in de zomer bijna de gehele eerste seizoenshelft in de Bundesliga. De 26-jarige verdediger van VfL Wolfsburg maakte half december zijn rentree en wil zo snel mogelijk zijn basisplaats heroveren.

Bruma ging in maart ook al onder het mes, waardoor hij al de laatste maanden van het vorige seizoen miste. De vraag is of de Oranje-international zonder al het blessureleed al van wereldklasse zou zijn geweest. "Misschien ja. Ik voel mij nu heel goed. Maar het is moeilijk om te zeggen waar ik had kunnen staan", reageert hij in gesprek met BILD.

"Negen maanden niet kunnen voetballen, ben ik niet gewend", vervolgt Bruma. "Dat was mij in mijn carrière nog nooit overkomen. Je moet sterk in je hoofd zijn en bereid zijn om alles te geven. Ik ben nu mentaal sterker en moet geduldig zijn."

Bruma wil zich zo snel mogelijk weer in de basis spelen bij Wolfsburg. "Ik ben nu de jager. De beste elf spelen en de centrale verdedigers zijn aan elkaar gewaagd. Dat is een gevecht die waarschijnlijk nooit beslist wordt. Het is een luxeprobleem." Wolfsburg hervat het seizoen zondag met een uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund.