Cocu: 'Soms botst het ook hoor, er is altijd een bepaald spanningsveld'

Cocu: 'Soms botst het ook hoor, er is altijd een bepaald spanningsveld'

14-01-2018 08:12
74

Hoewel Phillip Cocu afgelopen zomer tevergeefs wachtte op een nieuwe linksback, leek alles pais en vree bij PSV. Toch kan het soms botsen tussen de trainer en technisch directeur Marcel Brands.

"We werken denk ik fantastisch samen, maar soms botst het ook hoor", vertelt Cocu aan Voetbal International. "Er is altijd een bepaald spanningsveld tussen een trainer en een technisch directeur. Marcel moet soms op de boeken letten en ik heb een zo goed mogelijk team nodig. Dan kan ik ook weleens heel goed boos zijn."

Wedden

Meer odds

"Ik sta ergens voor, ik heb een bepaalde visie en die draag ik uit", vervolgt Cocu. "Marcel en Toon (Gerbrands, red.) kunnen een andere mening hebben, dat mag en dat moet je dan wel tegen elkaar kunnen zeggen. Maar daar hoef je niet voor te gaan schreeuwen. Af en toe kun je dan best op je strepen staan."

Cocu verdedigt in de tweede seizoenshelft met PSV een voorsprong van vijf punten op achtervolger Ajax. "Vijf punten voorsprong is niks", stelt de coach. Het zijn er vijf, maar dat voelt niet comfortabel. Je moet je nooit comfortabel voelen in het voetbal. Wij moeten nu gaan spelen om de voorsprong vergroten. Nee, niet om die te verdedigen."

"Dan word je conservatief, ga je denken: als we gelijkspelen, komt de rest dichterbij. We moeten proberen verder uit te lopen. Dat moet het vertrekpunt zijn", besluit Cocu.