'Word je ook geen kampioen, dan denk ik dat Van der Sar de stekker eruit trekt'

'Word je ook geen kampioen, dan denk ik dat Van der Sar de stekker eruit trekt'

14-01-2018 11:07
47

Dat Ajax-directeur Edwin van der Sar zijn conclusies trekt en opstapt wanneer Erik ten Hag faalt in Amsterdam, is niet meer dan logisch. Dat zegt Valentijn Driessen, journalist van De Telegraaf. 

Van der Sar vertelde zaterdag dat zijn toekomst in de Arena samenhangt met die van Ten Hag. Mislukt de coach, dan pakt ook de voormalig doelman zijn biezen. "Hij is nu een paar jaar directeur bij Ajax. Peter Bosz is gekomen onder zijn leiding, Marcel Keizer en Ten Hag ook. Dat zijn drie trainers en als je daar geen gelukkige hand in hebt en het gaat elke keer fout, dan moet je in de spiegel kijken", stelt Driessen bij Telegraaf TV. 

Van der Sar zei niets over een eventueel vertrek bij het mislopen van de landstitel. "Hij heeft niet expliciet gezegd dat hij vertrekt bij het mislopen van de titel en dat snap ik ook wel. Bosz werd natuurlijk ook geen kampioen, maar haalde wel de finale van de Europa League. Hij liet ook spel zien wat iedereen graag wil zien."

"Het kan natuurlijk zo gebeuren dat Ajax nu geen kampioen wordt, omdat je al vijf punten achterstaat op PSV. Dan zal Van der Sar gewoon blijven zitten. Mocht er geen verbetering zitten in het spel én word je ook geen kampioen? Dan denk ik dat hij de stekker eruit zal trekken."