'Ahannach kan Premier League verruilen voor Eredivisie: interesse uit Rotterdam'

'Ahannach kan Premier League verruilen voor Eredivisie: interesse uit Rotterdam'

14-01-2018 13:02
35

Sparta houdt de situatie van Soufyan Ahannach nauwlettend in de gaten. Afgelopen zomer verkaste de vleugelaanvaller van Almere City naar Brighton & Hove Albion. De Premier League-club is bereid om de aanvaller deze maand te verhuren. 

Voetbal International meldt dat zondagmiddag. Afgelopen zomer was Sparta ook al in de markt voor Ahannach; de 22-jarige buitenspeler tekende toen een meerjarig contract in Brighton. Die club is tevreden over de ontwikkeling van Ahannach, maar denkt dat het beter voor de speler is om de komende maanden wekelijks in actie te komen op het hoogste niveau.

Ahannach is een oude bekende van Fred Grim. De assistent van Sparta-trainer Dick Advocaat werkte in Almere samen met de dribbelaar. VI weet dat ook een aantal clubs uit Engeland belangstelling heeft voor Ahannach.

Sparta, de nummer zeventien van de Eredivisie, is druk bezig met het aantrekken van nieuwe spelers. Aanvallers Dabney dos Santos en Fred Friday (AZ) en middenvelder Yigithan Güveli (Fenerbahçe) werden deze maand naar Het Kasteel gehaald.