Kluivert onder de indruk: 'Echt een kleine pitbull, spijkerhard, goed aan de bal'

Kluivert onder de indruk: 'Echt een kleine pitbull, spijkerhard, goed aan de bal'

14-01-2018 14:07
59

Ajax-aankoop Nicolás Tagliafico heeft tijdens het trainingskamp in Portugal een uitstekende indruk gemaakt op Justin Kluivert. Zaterdag speelden de linksback en de vleugelaanvaller voor de eerste keer samen. Ze stonden allebei in de basis tegen Lyngby, dat met 5-1 werd verslagen. 

"Dat liep lekker. Nico is net zo klein als ik, maar bloedfanatiek en ijzersterk in de duels. Echt een kleine pitbull, spijkerhard, maar daarnaast ook goed aan de bal", vertelt Kluivert aan Voetbal International. 

"We voelen al aardig aan hoe we elkaar goed kunnen gebruiken en dat kan alleen maar groeien. Volgens mij zijn we als ploeg wel klaar voor Feyenoord. Het is lekker dat de competitie weer gaat beginnen, we weten allemaal wat ons te doen staat."

In januari 2017 dwong Kluivert (18) zijn plek af in de selectie van Ajax. Toen maakte de tiener in Portugal indruk op Peter Bosz. "Nu precies een jaar later weer in deze omgeving besef ik hoe gigantisch snel alles is gegaan. Destijds was ik een broekie, die net kwam kijken, nu ben ik een basisspeler. Zo snel kan het gaan, maar ik ben er nog niet. Deze lijn wil en moet ik doortrekken."

Kluivert bevestigde zaterdag dat hij binnenkort gaat bijtekenen in Amsterdam. 

Lees ook: Bijzonder Ten Hag-debuut: geen scheids, wereldgoal Ziyech en dikke overwinning