Eredivisie-club denkt aan nieuwe eigenaar: 'Geduld wordt op de proef gesteld'

Eredivisie-club denkt aan nieuwe eigenaar: 'Geduld wordt op de proef gesteld'

14-01-2018 15:51
28

Roda JC is op zoek naar een nieuwe eigenaar. Wim Collard, algemeen directeur van de club uit Kerkrade, heeft dat laten weten op de nieuwjaarsreceptie.

Het is al een jaar duidelijk dat grootaandeelhouder Frits Schrouff af wil van zijn aandelen, maar de beoogde overname door Aleksei Korotaev is opgeschort. De investeerder werd aangehouden in Dubai voor het uitschrijven een ongedekte cheque. Hoewel hij inmiddels op borgtocht vrij is, sleept een mogelijke miljoenenclaim voort. Daardoor is het onzeker of Korotaev en Roda JC toekomst hebben.

Wedden

Meer odds

"Het geduld van Aleksei, maar zeker ook van iedereen die Roda JC een warm hart toedraagt, wordt zwaar op de proef gesteld", reageert Collard, geciteerd door de clubsite. "En ook Frits wil van zijn formele verplichting en aandelenlast af. Daarom zitten we in een lastige situatie."

"Hoewel het gevoel van Aleksei voor Roda JC onveranderd is, komen er regelmatig andere partijen in beeld die interesse in onze club hebben. En aangezien wij niet in een luxepositie zitten, kunnen wij het ons niet permitteren om nog veel langer te wachten", aldus Collard, die niet uitsluit dat Roda verder gaat met een andere eigenaar. "Hoewel er momenteel nog niets concreets speelt, blijft Roda JC een heel aantrekkelijke club met veel mogelijkheden."