Vader van Aubameyang is woest, spreekt van racisme en kondigt vertrek aan

Vader van Aubameyang is woest, spreekt van racisme en kondigt vertrek aan

14-01-2018 19:17
57

De vader van Borussia Dortmund-vedette Pierre-Emerick Aubameyang dringt aan op een vertrek van zijn zoon. Een opmerking van een journalist van het Duitse voetbalblad Kicker is volledig in het verkeerde keelgat geschoten. 

Zaterdagavond werd de situatie van Aubameyang in Dortmund besproken tijdens een Duitse voetbalshow. Journalist Karlheinz Wild had het over een 'apencircus' toen hij de voortdurende commotie rond de spits uit Gabon probeerde te duiden. Kicker bood zondag openlijk excuses aan voor die woordkeuze. 

Pierre Aubameyang, de vader van de international, heeft geen boodschap aan die verontschuldigingen. Op Instagram spreekt hij zich duidelijk uit. 'Een waardeloze journalist behandelt mijn zoon als een aap. Ik krijg het gevoel dat hij terug wil naar de tijd van Hitler.'

'Ik denk dat de kleine aap en zijn familie hier maar gewoon weg moeten, want het is onleefbaar geworden. Deze krant met weinig klasse weet in ieder geval dat wij ons niet langer meer thuis voelen hier.' 

Eerder op de dag werd bekend dat Aubameyang door Dortmund uit de selectie is gezet. Er wordt al maanden gespeculeerd over de sportieve toekomst van het enfant terrible. Onder meer AC Milan en diverse clubs uit China willen hem inlijven.