'Ik wilde het terug nu het nog kan, Robin, Rafael en Wesley hebben dat ook'

'Ik wilde het terug nu het nog kan, Robin, Rafael en Wesley hebben dat ook'

15-01-2018 07:56
12

Nigel de Jong heeft heel bewust gekozen voor een korte verbintenis bij 1. FSV Mainz in Duitsland. De 33-jarige routinier tekende voor een halfjaar omdat hij zich eerst wil bewijzen.

De Jong blaast bij Mainz zijn carrière nieuw leven in, daar waar anderen vonden dat hij niet meer relevant was. "Wat de buitenwereld van Nigel de Jong vindt, interesseert me niet", zegt De Jong in de Volkskrant. "Ik volg mijn eigen gevoel. Ik wil afsluiten hoe ik wil afsluiten. Strijdend. Bij een club waar het echt om voetbal draait, de organisatie klopt en iedereen een kwartier voor de afgesproken tijd al op het trainingsveld staat. Naast de rijstepap heb ik vooral de Duitse stiptheid gemist."

Bij Galatasaray werd zijn contract ontbonden, omdat hij nauwelijks aan de bak kwam. Voor hem telt maar één ding: voetbal. "Dat was een beetje uit me gezogen. Ik wilde het terug nu het nog kan. Dat hebben die andere gasten, Robin, Rafael en Wesley ook (Van Persie, Van der Vaart en Sneijder, red.)."

"We gaan door tot we erbij neervallen. Pas met een rollator dat veld af. De energie, de vrolijkheid, de onderbroekenlol in de kleedkamer, het toeleven naar een wedstrijd; dat heb ik zo gemist", aldus de middenvelder, die bewust maar voor een halfjaar tekende. "Ik wil me eerst bewijzen, wil een nieuw contract echt verdienen. Kan de oude krijger het nog?"