'Ik hoef geen 20.000 volgers op social media. Als dat saai is, is dat maar zo'

'Ik hoef geen 20.000 volgers op social media. Als dat saai is, is dat maar zo'

15-01-2018 08:59
7

PSV-verdediger Daniel Schwaab heeft een sober, weinig spectaculair imago en voelt zich daar prima bij. De 29-jarige Duitse verdediger is op zijn plek bij PSV, waar hij binnen de lijnen is uitgegroeid tot een vaste waarde en buiten het veld een rustig leven kan leiden.

"Met mijn familie ben ik hartstikke gelukkig in Waalre. Een mooi dorp, waar het rustig is en mijn oudste kind al naar school gaat", vertelt Schwaab aan het Eindhovens Dagblad. De Duitse stopper heeft graag rust om zich heen. "Op sociale media hoef ik ook geen 20.000 volgers en als mensen dat saai vinden, dan is dat maar zo. Echte vrienden zijn in het leven voor mij heel belangrijk."

Ook als verdediger probeert Schwaab zo sober mogelijk in het leven te staan: wedstrijden winnen is voor hem belangrijker dan frivool voetbal. "Vijf spelers uitkappen is leuk en heel mooi. Ik kan er echt wel van genieten hoor, maar voetbal gaat in de eerste plaats om winnen. Dat probeer ik altijd in de ploeg te brengen en daarmee moet je het publiek ook enthousiast zien te krijgen."

Of de PSV-fans enthousiast zijn over zijn prestaties, weet de voormalig Duits jeugdinternational echter niet. "Ik heb daar niet zo op gelet en niet gevoeld dat het zo was. Ik hoop vooral dat de toeschouwers genieten van de punten. Ik voel mij nooit onomstreden en wil altijd bevestigen en elke wedstrijd laten zien dat ik er terecht sta. Niet omdat ik nu een paar aardige duels heb gespeeld."