'Babel was een van de grootste talenten van Nederland. Ik zeker niet, haha'

'Babel was een van de grootste talenten van Nederland. Ik zeker niet, haha'

15-01-2018 13:05
9

Maceo Rigters heeft meer uit zijn carrière gehaald dan hij aanvankelijk had verwacht. Dat vertelt de gestopte aanvaller aan VICE Sports. Rigters groeide uit tot Oranje-held op het gewonnen jeugd-EK in 2007.

In de ploeg van bondscoach Foppe de Haan vormde Rigters een dodelijk duo met Ryan Babel. Waar Rigters is gestopt, speelt Babel in de Champions League met Besiktas. Maakt hem dat jaloers? "Nee, tuurlijk niet man. Babel was een van de grootste talenten van Nederland. Rigters zeker niet, haha", zegt hij.

Dat verschil in kwaliteit had Rigters zelf ook wel door. "Ja, anders speelde ik wel bij Ajax, Feyenoord of PSV. Ik kwam van Dordrecht en ging naar NAC, waar ik niet eens altijd basisspeler was. Ik kon aardig voetballen, maar was vooral een harde werker. Babel gaat naar Liverpool, Drenthe naar Real Madrid. Die talenten had ik niet, zo reëel was ik wel."

Rigters verdiende op het jeugd-EK een transfer naar Blackburn Rovers, dat destijds in de Premier League speelde. Die stap heeft hem niet financieel onafhankelijk gemaakt, iets wat De Haan wel beweerde. "Nee, het is niet zo dat ik nu lekker op mijn luie reet kan zitten. Ik heb hem ook nooit verteld wat ik ging verdienen, maar in die tijd was het voor mij zeker een mooie stap."