Oranje-sollicitatie uit Duitsland: 'Ik heb nooit bedankt voor Nederlands elftal'

Oranje-sollicitatie uit Duitsland: 'Ik heb nooit bedankt voor Nederlands elftal'

15-01-2018 13:21
23

Nigel de Jong heeft een rentree in het Nederlands elftal niet uit het hoofd gezet. Met een goed halfjaar bij Bundesliga-club FSV Mainz hoopt hij zich in de kijker van de nieuwe bondscoach te spelen.

"Ik kan eindelijk weer voetballen in Mainz. Dan zullen we het wel zien", reageert De Jong op de vraag van het Duitse  Sky of hij wil terugkeren in Oranje. De 33-jarige controleur staat op 81 interlands, maar sinds 2015 stokt de teller. "Ik heb nooit bedankt voor het Nederlands elftal."

De Jong hoopt dat hij Oranje kan helpen in een fase waarin het niet loopt. Na het EK van 2016 was ook plaatsing voor het WK van 2018 een brug te ver. "Het is een moeilijke fase", zegt hij. "Elk land heeft z'n mindere fases. Nu moet we alles langzaam weer opbouwen. Daarbij moeten we letten op bijvoorbeeld België, dat naast een goede competitie ook een sterk nationaal team heeft."

De Jong tekende begin januari een contract tot het einde van het seizoen bij Mainz. De Duitse laagvlieger pikte hem op, nadat Galatasaray het contract van de 33-jarige middenvelder had ontbonden. In Turkije raakte De Jong volledig uit beeld.