Positieve reactie uit Ajax-kamp: 'Goed dat Van Persie voor Eredivisie kiest'

Positieve reactie uit Ajax-kamp: 'Goed dat Van Persie voor Eredivisie kiest'

15-01-2018 14:10
82

Klaas-Jan Huntelaar vindt het goed voor de Eredivisie dat Robin van Persie terugkeert. De alltime topscorer van het Nederlands elftal staat op het punt om Fenerbahçe in te ruilen voor Feyenoord.

"Het is goed als spelers met zo veel bagage voor de Eredivisie kiezen. Maar het delen van jouw ervaringen, de sturende rol die je kan hebben voor jonge profs, is een extraatje, een bonus. Je moet het altijd zelf nog laten zien op het veld", vertelt Huntelaar aan Het Parool. Zondag staan de twee mogelijk tegenover elkaar in de Klassieker. Prettig om de tweede seizoenshelft te beginnen met een thuiswedstrijd tegen Feyenoord? "Als we winnen wel."

Huntelaar is in elk geval fit genoeg om in de basis te starten. In het oefenduel met Lyngby BK werd hij volgens afspraak na een uur gewisseld door trainer Erik ten Hag. Huntelaar herstelde tijdens het trainingskamp van een lichte kuitblessure. "Vanaf maandag ga ik weer volle bak richting Feyenoord", aldus de 34-jarige spits, die afgelopen week goed naar zijn lichaam moest luisteren. "Zo lang mogelijk blijven staan. Lekker voetballen."