Sparta-routinier basisspeler én aanvoerder af: 'Moet je niet moeilijk over doen'

Sparta-routinier basisspeler én aanvoerder af: 'Moet je niet moeilijk over doen'

15-01-2018 18:14
6

Michel Breuer kreeg zondag van Sparta-trainer Dick Advocaat te horen dat hij zijn basisplaats kwijt is. De 37-jarige verdediger accepteert het nieuws gelaten.

"Ik heb gister toevallig een heel klein gesprekje gehad. Dat was gewoon een volwassen gesprek", zegt Breuer tegen FOX Sports. "Niet heel lang, maar gewoon de mededeling. Dat heb je te accepteren en daar moet je verder niet moeilijk over doen, want het is niet persoonlijk. De speler zal altijd zeggen: 'ik snap het niet, want ik vind dat ik nog moet spelen'. Dat heb ik ook. Maar ik volg het allemaal wel."

"Er komt een nieuwe trainer, met nieuwe ideeën en een andere zienswijze. Die gaat de opstelling bepalen", vervolgt Breuer, die ook zijn aanvoerdersband moet afstaan. "Als je niet meedoet, ben je ook geen aanvoerder natuurlijk. Ik lever niets in, maar als je niet meedoet is er iemand anders aanvoerder op dat moment. In dat opzicht ben ik geen aanvoerder meer."

"Maar ik lever niets in en verander ook niet. Mijn rol in zo'n groep zal ook niet veranderen. Die is altijd een beetje hetzelfde geweest. Of je nou zo'n band om je arm hebt of niet, daar verander ik eigenlijk niet door", aldus de routinier, voor wie de komst van Advocaat niet goed uitpakt. "Dat is hartstikke vervelend, maar ik vind dat je daar volwassen mee om moet gaan."

Lees ookAdvocaat hakt knoop door: vanaf dinsdag nieuwe aanvoerder bij Sparta

No Poll