Update: Nederland in gesprek met Spanje: 'Een verschil van inzicht'

Update: Nederland in gesprek met Spanje: 'Een verschil van inzicht'

16-01-2018 10:16
72

De oefeninterland tussen Nederland en Spanje van 27 maart vindt mogelijk geen doorgang. Oranje zou dan eigenlijk afreizen naar Spanje voor de vriendschappelijke ontmoeting, maar de Spanjaarden willen op die dag liever tegen Argentinië spelen.

Het Spaanse Marca meldde op nieuwjaarsdag al dat de Spanjaarden graag onder de afspraak van 27 maart uit willen en dat er al gesprekken liepen met de Argentijnse bond. Een confrontatie tussen Spanje en Argentinië zou commercieel gezien aantrekkelijk zijn, aangezien beide nationale ploegen worden gesponsord door Adidas. De oefeninterland tussen Spanje en Nederland wordt mogelijk verschoven naar begin juni, wanneer de Spanjaarden hun voorbereiding op het WK beginnen.

FOX Sports heeft navraag gedaan bij de KNVB, die echter niet al te diep op de kwestie in wil gaan. Een woordvoerder vanuit Zeist laat weten dat er 'een verschil van inzicht' is tussen de Nederlandse en Spaanse voetbalbond. Beide bonden zijn momenteel met elkaar in gesprek.

Update 16/1 10.14: De KNVB is met de Spaanse voetbalbond in gesprek over de interland tussen Nederland en Spanje op 27 maart. Die gaat hoogstwaarschijnlijk niet door omdat Spanje de voorkeur geeft aan Argentinië als tegenstander. De KNVB noemt het een 'verschil van inzicht' met de Spaanse vakgenoten, meldt Voetbal International.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie