Van de Beek volgt voorbeeld van Ajax-maatjes: 'Ik heb het er met hen over gehad'

Van de Beek volgt voorbeeld van Ajax-maatjes: 'Ik heb het er met hen over gehad'

15-01-2018 19:47
50

Donny van de Beek heeft een bijzondere dag achter de rug. De middenvelder van Ajax loopt alweer tien jaar rond in Amsterdam, maar is nog lang niet klaar bij Ajax: Van de Beek zette maandag zijn handtekening onder een nieuw contract, dat hem tot medio 2022 in de hoofdstad houdt.

"Ik heb het altijd heel erg naar mijn zin gehad", laat de twintigjarige Van de Beek weten aan Ajax TV. De middenvelder stelt dat hij de juiste keuze heeft gemaakt door zijn verblijf in Amsterdam te verlengen. "Ik denk dat ik hier nog stappen kan maken en dat we bij Ajax iets moois neer kunnen zetten. Daar wil ik graag onderdeel van zijn. Er kunnen nog mooie tijden komen. Voor dit seizoen is er maar één ding dat telt: kampioen worden. Het maakt niet uit hoe, maar het gaat gebeuren."

Met zijn contractverlenging volgt Van de Beek het voorbeeld van teamgenoten Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong, terwijl ook Justin Kluivert naar alle waarschijnlijkheid gaat bijtekenen. "Ik heb het er met die jongens over gehad. We kunnen een mooie kern vormen. We zijn natuurlijk allemaal heel getalenteerd. Dan is het fantastisch als je met Ajax successen kunt halen."

Lees ook: Ajax slaat grote slag en bindt na De Jong weer basisspeler: 'Hier stappen maken'