De Jong ziet 'mooie stap' aan zijn neus voorbij gaan: Niet het moment

De Jong ziet 'mooie stap' aan zijn neus voorbij gaan: "Niet het moment"

15-01-2018 19:59
42

Luuk de Jong blijft tot het einde van het seizoen voor PSV voetballen. De spits werd in de eerste weken van het nieuwe jaar gelinkt aan een transfer naar het Mexicaanse Club América, dat echter definitief is afgehaakt.

"Het is nu zeker dat ik blijf, ja, in elk geval tot de zomer", bevestigt de 27-jarige spits maandagavond aan het Algemeen Dagblad. PSV wil de spits koste wat kost behouden, waardoor de Mexicanen hun pogingen hebben gestaakt. De Jong heeft begrip voor de houding van de Eredivisie-koploper. "PSV wil met mij erbij vol voor het kampioenschap gaan. En ik begrijp die keuze."

Wedden

Meer odds

De Jong heeft echter serieus overwogen om naar Mexico te verhuizen."De president van Club América heeft zich persoonlijk hard gemaakt voor mijn komst en daar heb ik veel respect voor. Er lag een fantastisch aanbod, en het had een mooie stap kunnen zijn, maar het is gewoon niet het moment."

"Misschien dat de stap naar Mexico nog wel een optie is in de toekomst. Ik wacht het af", vervolgt De Jong. Hoewel de aanvalsleider nog tot medio 2020 vastligt, gaat hij wellicht over een half jaar alsnog vertrekken. "Een derde keer de titel pakken met PSV zou misschien wel het best denkbare afscheid zijn."