NEC ingemaakt door FC Oss, Cambuur wint op bezoek in Alkmaar

NEC ingemaakt door FC Oss, Cambuur wint op bezoek in Alkmaar

15-01-2018 22:03
25

Titelkandidaat NEC heeft de tweede wedstrijd onder Pepijn Lijnders pijnlijk verloren. De Nijmegenaren gingen mede door persoonlijke fouten met 3-0 onderuit tegen FC Oss.

NEC begon dramatisch aan de wedstrijd en stond al na vier minuten op achterstand. Na balverlies op eigen helft van NEC zat doelman Joris Delle mis, waarna Frank Sturing de bal knullig in zijn eigen doel werkte. De ploeg van Lijnders, die zijn ploeg in zijn eerste wedstrijd zo zag imponeren door met 5-1 van Go Ahead Eagles te winnen, gaf geen moment thuis en incasseerde na een half uur spelen ook de 2-0. Istvan Bakx maakte hem.

In de tweede helft deed Oss er nog een schepje bovenop. De thuisploeg kwam een kwartier voor tijd op 3-0 door Thijs van Pol, die afrondde na een counter. Koploper Fortuna Sittard heeft vrijdag de kans om de voorsprong op NEC te vergroten na vier punten.

SC Cambuur reist vanuit Alkmaar met drie punten terug naar Leeuwarden. Op bezoek bij het Jong AZ van Martin Haar werd een 0-1 overwinning geboekt. Na de theepauze schoot Sander Houtkoop de voorsprong tegen de touwen na een fraaie stift. Aan die achterstand konden de Alkmaarders niets meer doen. Promovendus Jong AZ staat op een teleurstellende negentiende plek. Cambuur staat dertiende.