Of verhuur een optie is? Nee, eigenlijk niet. Ajax ziet veel in hem

"Of verhuur een optie is? Nee, eigenlijk niet. Ajax ziet veel in hem"

15-01-2018 23:28
17

Leon Bergsma is met zijn zaakwaarnemer Peter R. de Vries in gesprek met Ajax over contractverlenging. De verbintenis van de verdediger loopt komende zomer af. Ajax heeft volgens De Vries de intentie om met Bergsma door te gaan.

"We zijn met Ajax in gesprek over hoe het nu verder gaat", zegt De Vries tegen Voetbal Inside. "Ajax heeft aangegeven dat ze graag met hem door willen. We gaan zien hoe dat verder in het gat gegoten wordt. Of verhuur een optie is? Nee, eigenlijk niet. Ajax ziet veel in hem en wil met hem door. Dat is de situatie."

Een debuut van Bergsma tegen Feyenoord zou het ideale scenario zijn. "Als dat het geval is, zullen wij daar niet tegen protesteren", zegt De Vries. "Dan zitten we met extra enthousiasme op de tribune. Ik denk niet dat die kans heel groot is, maar we hopen wel dat hij binnen nu en twee maanden een keer aan de beurt komt."

Bergsma moet nog wachten op zijn officiële debuut voor Ajax, maar zat wel al een keer bij de wedstrijdselectie van de Amsterdammers. Marcel Keizer nam hem mee naar AZ, vanwege problemen in de defensie.