Van Bommel: Moet je maar opletten, hij gaat iedereen versteld doen staan

Van Bommel: "Moet je maar opletten, hij gaat iedereen versteld doen staan"

16-01-2018 06:42
20

Mark van Bommel weet het zeker: de terugkeer van Robin van Persie (34) in Rotterdam-Zuid wordt een groot succes. Van Bommel vindt het typisch dat er momenteel veel commentaar is op de aanstaande rentree van de spits. 

"Het afbreukrisico is groot, maar alleen wij in Nederland zeiken daar over", zegt de jeugdtrainer van PSV in gesprek met NRC HandelsbladHijzelf, Giovanni van Bronckhorst, Phillip Cocu en Dirk Kuyt keerden in het verleden ook terug naar de Eredivisie - en ook toen was er vooraf kritiek. "Moet je toch blij mee zijn dat die gasten terugkomen?"

Van Persie gaat Feyenoord 'bij de hand nemen', verwacht Van Bommel. "Hij is geen leider in woord en gebaar, maar meer voetballend. Moet je maar opletten, hij gaat iedereen versteld doen staan, met wat hij nog allemaal kan."

De twee speelden samen op drie grote eindtoernooien. "Heel veel mensen weten dat misschien niet, maar hij leeft voor het voetbal. Ook thuis. Hij is een topprof, zoals al die anderen van die generatie. Als je ziet wat hij gepresteerd heeft, dan kan hij jonge jongens beter maken. Al is het alleen al op de training."

Lees ook: Onruststoker, dure bankzitter, Kuyt-draaiboek: de voors en tegens van Van Persie