Cillessen: 'Dan had ik misschien sneller gevraagd waarom ik niet speel'

Cillessen: 'Dan had ik misschien sneller gevraagd waarom ik niet speel'

Gepubliceerd: dinsdag 16 januari 2018 om 07:46di 16-01-2018 om 07:46

Jasper Cillessen kan op dit moment leven met zijn reserverol bij FC Barcelona. In gesprek met Sport vertelt de goalie van Oranje dat zijn concurrent Marc-André ter Stegen momenteel in bloedvorm is en tot de drie beste keepers ter wereld behoort. 

In Camp Nou zit Cillessen al anderhalf jaar voornamelijk op de bank. Alleen in bekertoernooien krijgt hij de kans. Klagen of speculeren over een vertrek is niet aan de orde. "Ik accepteer mijn reserverol natuurlijk niet zomaar, maar Ter Stegen doet het op dit moment fantastisch. Hij is van wereldklasse."

"Als dat níet zo zou zijn, had ik misschien sneller gevraagd waarom ik niet speel. Op dit moment is het zoals het is. Het zou heel gek zijn als ik nu meer speeltijd eis. Marc-André doet het zo goed, hij behoort nu tot de drie beste keepers ter wereld."

Van een transfer is op dit moment geen sprake. "Ik wil niet weg. Als de club zelf aangeeft dat zij iets anders willen, dan had ik het gezegd, maar dat is nu niet het geval. Ik heb nu geen plannen om Barcelona te verlaten."

Poll

Cillessen of Zoet eerste keeper van Oranje?

(4151 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws