Gerbrands wil 'vrij besteedbare pot' bij PSV van dertig à veertig miljoen euro

Gerbrands wil 'vrij besteedbare pot' bij PSV van dertig à veertig miljoen euro

16-01-2018 07:40
83

PSV wil door sportief succes ook meer financiële slagkracht genereren voor de toekomst. Algemeen directeur Toon Gerbrands wil over drie of vier jaar een 'vrij besteedbare pot van dertig à veertig miljoen euro' hebben.

"Dan kunnen we handelen als het ons uitkomt", zegt Gerbrands in het Eindhovens Dagblad. "Als we de komende jaren een aantal goede transfers kunnen doen en de scouting op orde houden, kan het. Met zo'n pot kunnen we spelers bijvoorbeeld iets langer houden, eerder halen of een keer verhuren. PSV heeft moeizame financiële jaren achter de rug, maar we liggen op koers."

Belangrijk is wel dat de Brabanders weer in de Champions League gaan uitkomen. "Wij moeten in de groepsfase onze plek terug veroveren en dat wordt een sportieve en organisatorische krachtproef", aldus Gerbrands. "Vroeger lag bij de clubs de einddatum van de voorbereiding bij de competitiestart en nu wordt dat bij de eerste voorronde voor Europees voetbal. We zullen in de toekomst eerder beginnen voor het seizoen, dat lijkt me onvermijdelijk. Misschien wel half juni inderdaad."

"Het wordt een lastige puzzel om spelers vakantie te geven en al helemaal in jaren met grote toernooien", vervolgt Gerbrands, die meent dat PSV een belangrijke rol speelt voor de Europese topclubs. "De pakweg zestien toonaangevende teams in Europa leiden niks meer op en hebben aan PSV een geweldige partner. Kijk naar Lozano. Hier leert hij werkelijk alles. PSV blijft een ideale leerschool voor een stap naar de internationale top en dat wordt bij die clubs ook erkend."