PEC-uitblinker wil seizoen afmaken: 'Goed gevoel belangrijker dan 10 miljoen'

PEC-uitblinker wil seizoen afmaken: 'Goed gevoel belangrijker dan 10 miljoen'

16-01-2018 07:55
21

De kans is heel groot dat Ryan Thomas het seizoen afmaakt bij PEC Zwolle. De Nieuw-Zeelander houdt vooral rekening met zijn pasgeboren dochter en niet met geld.

"Mijn leven is veranderd. Bij alles wat je doet, staat zij voorop", zegt Thomas over de kleine Lily Mae tegen De Stentor. De geboorte van zijn eerste kind is een belangrijke reden om het seizoen af te willen maken in Zwolle. Alleen een club die de middenvelder als perfecte vervolgstap ziet, kan hem verleiden tot een overstap. "Maar ik weet bijna zeker dat ik in februari nog voor PEC speel."

Thomas beseft evenwel dat hij het niveau is ontgroeid. "Ik zit hier veilig. Daarom wil ik uit mijn comfortzone. Het is tijd voor een grotere club en een groter podium. Die stap moet niet te klein zijn voor me, zodat ik zeker weet dat ik ga spelen. Wat ik eigenlijk wil, is weer afzien." Hij hoopt op een aansprekende competitie, maar acht zich niet rijp voor de Premier League.

Andersom zal Thomas ook niet zwichten voor een zak geld uit een minder aansprekende competitie. "Een club kan me tien miljoen per jaar bieden, maar een goed gevoel is voor mij belangrijker. Geld kan me op dit moment niet schelen. Ik ben 23 jaar en heb nog genoeg jaren voor me om geld te verdienen. Het gaat nu vooral om de juiste sportieve keuze."