Ik zou het wel heel erg mooi vinden als ik boven Van Gaal zou kunnen eindigen

"Ik zou het wel heel erg mooi vinden als ik boven Van Gaal zou kunnen eindigen"

16-01-2018 08:10
12

Ooit had John van den Brom (51) het imago van clubhopper. Tussen 2010 en 2012 werkte hij voor ADO Den Haag, Vitesse en Anderlecht. Nu de coach zijn contract gaat verlengen bij AZ en daarmee één van de langstzittende trainers wordt in de Eredivisie, kan dat imago de prullenbak in.

"Ik was de trainer die steeds na een jaar wegging. Die stelling kunnen we inmiddels wel tackelen, toch?", zegt Van den Brom in gesprek met het Algemeen Dagblad. Maandag werd bekend dat het aflopende contract van de oefenmeester verlengd wordt in Alkmaar. Van den Brom is sinds september 2014 werkzaam in het AFAS Stadion. 

Alleen voorgangers Louis van Gaal en Georg Kessler werkten langer dan hem bij AZ. "Ik zou het wel heel erg mooi vinden als ik boven Louis zou kunnen eindigen."

AZ eindigde de eerste competitiehelft op de derde plek. Na de winterstop kan het nóg beter, denkt Van den Brom. "Dat baseer ik op de trainingen in de winterstop. Maar ook op het feit dat we ons kunnen versterken. Met de eventuele komst van Oussama Idrissi van Groningen zouden we meer mogelijkheden krijgen."

Lees ook: Belangrijk contractnieuws uit Alkmaar: Van den Brom blijft trainer van AZ