Nederlander baalde van Oranje-succes op WK: 'Deed pijn, verdriet van gehad'

Nederlander baalde van Oranje-succes op WK: 'Deed pijn, verdriet van gehad'

16-01-2018 08:27
40

Björn Kuipers twijfelt er niet aan dat hij komende zomer voor de Nederlandse inbreng zorgt op het WK in Rusland. De 44-jarige arbiter verwacht ergens in de komende weken het verlossende bericht.

"Als ik zie hoe tevreden de FIFA op dit moment is, dan is er geen twijfel. Ik zou verrast zijn als ik er niet bij ben in Rusland", zegt Kuipers tegen NU.nl. "Ik had gehoopt het in december al te horen. Het kan ook in februari, want dan gaan we met de scheidsrechters die op de WK-shortlist staan op trainingskamp naar Doha. Of in maart pas. Ach, wat maakt het uit. Ik heb de weken van het WK al geblokt in mijn agenda staan. Ik ga erheen."

Kuipers was vier jaar geleden actief op het WK in Brazilië. Toen zag hij een WK-finale in rook opgaan door het succes van het Nederlands elftal. "Ik floot Engeland-Italië, Zwitserland-Frankrijk en de achtste finale Colombia-Uruguay. Dat liep geweldig. De bookmakers, andere scheidsrechters, ze dachten allemaal dat ik de finale zou krijgen. We maakten een goede kans, waren heel dichtbij, maar omdat Van Gaal en zijn mannen het zo goed deden kon het niet meer."

"Als jouw land de halve finale haalt is het voor een scheidsrechter automatisch voorbij op een groot toernooi. Dat zijn nou eenmaal de regels. Maar dat deed wel pijn. Ik heb er verdriet van gehad", aldus de van origine supermarkthouder uit Oldenzaal. Hij rekende op de finale. "Niet omdat ik dat dacht. Anderen dachten dat. De mensen die erover gingen ook."