NAC-flater bezorgt Vreven hoofdpijn: Niet leuk voor hem en niet leuk voor mij

NAC-flater bezorgt Vreven hoofdpijn: "Niet leuk voor hem en niet leuk voor mij"

16-01-2018 08:47
13

NAC Breda en keepers: het blijft een ongelukkige combinatie dit seizoen. Tijdens de eerste competitiehelft wisselde trainer Stijn Vreven meerdere keren van doelman. In het oefenduel met FC Utrecht (4-3 winst) van deze week ging Mark Birighitti in de fout. 

Bij een terugspeelbal van Gianluca Nijholt ging de Australiër gigantisch de mist in. "Ik ben niet de man van polletjes. Het is gewoon een fout van Mark, punt. Ik loop hier niet de polonaise van. Het is niet leuk voor hem en niet leuk voor mij. Ik ben blij dat het vandaag gebeurt en niet zaterdag", aldus Vreven in gesprek met BN De Stem. De Belg doelt op het naderende duel met PEC Zwolle. 

Door de fout van Birighitti ging de bal van Nijholt de boeken in als een eigen doelpunt. "Ik speelde de bal terug en Mark wilde 'm aannemen, maar de bal ging over zijn voet en stuiterde op. Via de plas gleed de bal in het doel", baalde de middenvelder na de wedstrijd. "Dat kan een keer gebeuren, het veld was echt heel slecht vandaag."

Grote vraag is wie Vreven tegen PEC op doel zet. Nigel Bertrams is geschorst, Birighitti maakt een onzekere indruk en Andries Noppert kreeg eind vorig jaar te horen dat hij mag vertrekken. NAC heeft ook nog de beschikking over de achttienjarige Karol Niemczycki.