Advocaat: 'Sommige trainers zeggen dat ze daar stress van krijgen, ik dus niet'

Advocaat: 'Sommige trainers zeggen dat ze daar stress van krijgen, ik dus niet'

16-01-2018 08:55
19

Dick Advocaat keert dinsdag tijdens de inhaalwedstrijd van Sparta tegen Vitesse terug in de Eredivisie. De ex-bondscoach heeft er vertrouwen in dat hij de Rotterdammers, die nu voorlaatste staan, weet te behoeden voor degradatie.

"Ik heb ze duidelijk gemaakt dat ze echt wel aardig kunnen voetballen, omdat ze anders niet in de Eredivisie zouden rondlopen", zegt Advocaat tegen Metronieuws. "Bovendien hoef je geen wereldploeg te hebben om tot een goed resultaat te komen. Met strijd en beleving kun je al een heel eind komen. Maar ik vind het overdreven om over een Advocaat-effect te spreken."

De Kleine Generaal staat te trappelen voor het duel met Vitesse. "Wedstrijden zijn het leukst. Sommige trainers zeggen dat ze daar stress van krijgen. Nou, ik dus niet. Daar ben je de hele week mee bezig geweest en dan zie je eindelijk hoe het uitpakt. En op basis van zo'n wedstrijd kun je weer verder aan de slag. Natuurlijk voel ik ook spanning, maar het levert bij mij totaal geen negatieve energie op. Eerder positieve krachten."

Hoewel het een wereld van verschil is, is er een parallel te trekken met Oranje. Als bondscoach moest hij in een korte periode het WK bereiken, als coach van Sparta moet hij degradatie zien te ontlopen. "Het zijn iets andere omstandigheden. Zowel bij Oranje als hier had en heb ik het idee dat het gaat lukken."