Ik ben bij een paar clubs gaan kijken en bij Ajax had ik het beste gevoel

"Ik ben bij een paar clubs gaan kijken en bij Ajax had ik het beste gevoel"

16-01-2018 09:50
65

Nog een paar maanden en dan maakt Perr Schuurs (18) de oversteek van Sittard naar Amsterdam. De aanvoerder van Fortuna Sittard ondertekende in december een meerjarig contract bij Ajax. Of Schuurs komend seizoen direct aansluit bij Ajax 1 óf eerst minuten moet maken in de Jupiler League, weet hij nog niet. 

"Ik ben bij een paar clubs gaan kijken en bij Ajax had ik het beste gevoel. Als je ziet hoeveel jeugd daar een kans krijgt... Ik hoop die kans ook te krijgen", vertelt de tiener aan de Volkskrant. "Ajax is de grootste club van Nederland, dat staat gewoon vast. Om daarvoor te mogen voetballen, is heel mooi. Ik probeer eerst nog een half seizoen goed te spelen voor Fortuna. Daarna hoop ik aan te sluiten bij het eerste elftal, maar het is ook niet slecht om eerst bij Jong Ajax te komen."

Dit seizoen schoot Schuurs al een paar keer fantastisch raak van afstand. Het is een specialiteit geworden. "In de jeugd ging ik altijd naar het veld, met een bevriende keeper. Dan oefenden we vrije trappen. In de jeugd nam ik ze ook altijd. Je moet geluk hebben, maar met training word je beter. Soms neem ik de bal vol op de wreef, want ik kan de bal op verschillende manieren raken."