'Guardiola wil WK-hype voor zijn: 40 miljoen euro voor Braziliaanse controleur'

'Guardiola wil WK-hype voor zijn: 40 miljoen euro voor Braziliaanse controleur'

16-01-2018 16:06
12

Manchester City en manager Pep Guardiola azen op Fred, middenvelder van Shakhtar Donetsk. De 24-jarige Braziliaan is in beeld om de opvolger te worden van routiniers Fernandinho en Yaya Touré. 

Dat meldt kwaliteitskrant The Guardian dinsdag. Guardiola is al langer onder de indruk van Fred, die in juni 2013 voor zo'n vijftien miljoen euro de overstap maakte van Internacional naar Shakhtar. In de Champions League kwam Man City dit seizoen twee keer in actie tegen de grootmacht uit Oekraïne. 

Guardiola is op zoek naar een controleur die op lange termijn in de voetsporen kan treden van Fernandinho. Hij wordt in mei 33 jaar. Daarnaast lijkt Yaya Touré (34) bezig aan zijn laatste maanden in dienst van City.

Volgens The Guardian wil City al vòòr de zomer spijkers met koppen slaan. Reden: de kans is aanwezig dat Fred op het WK 2018 is bij Brazilië. Doet de rechtspoot het goed in Rusland, dan zal zijn transferwaarde fors stijgen. Nu denkt de koploper van de Premier League voor zo'n veertig miljoen euro zaken te kunnen doen met Shakhtar.